2015-2016 sonbahar, kış modası ve mücevherler

Moda tasarımcılarının yıl boyu, büyük gayret ve özveriyle ortaya çıkardığı yeni koleksiyonları moda severlerin beğenisine sunulmaya başlandı.

Sonbahara girdiğimiz şu dönemlerde, yeni bir koleksiyon ya da yeni bir defile haberine şahit oluyoruz. Moda tutkunlarının heyecan ile beklediği, 2015-2016 Sonbahar/Kış modası belli oldu. Hem tekstil hem de mücevherlerde bu yıl bizleri neler bekliyor?

Bu yıl üç farklı dönem bir arada...

Aslında uzun zamandır devam eden "Dönem" modası, bu yıl da zirvede. Ancak her yıl tek bir dönemi yansıtan çizgiler, bu yıl üç farklı dönemi bir arada sunacak. 60'lı yılların mini elbiseleri, 70'lerden yansıyan bohem hava ve 80'lerin renkli dünyası... Kim hangisini kendine yakın hissediyorsa, onu kullanacak. Artık, "Ah o yıllarda yaşasaydım" demenize gerek yok. Ayrıca bu yıl, sadece dönem modası ile değil, zaman zaman moda olmuş kıyafetlere, kumaşlara ve aksesuarlara da rastlamak mümkün.

Nostalji sevenlerin hoşuna gidecek başka bir detay da kapitoneler ve patchworklar. İkisi de moda...

Askıya dikkat!

Geçtiğimiz yıllar içerisinde ara ara moda tasarımcılarının kullandığı pantolon askısı yine moda. Elinizde halâ varsa, sakın atmayın. Hele ki maskülen tarz rüzgârlarının da eseceği bir yıl yaşayacağımızı düşünürsek, o askıları gardrobunuzun baş köşesine yerleştirin deriz.

Zımba severlere...

Geçtiğimiz yıl da moda olan ve takıdan ayakkabıya kadar her yerde gördüğümüz zımba detaylar, bu yıl da çok moda. Çünkü bu yıl, modanın asi ruhunu yansıtan Punk modası devam ediyor.

Kürkler... Deriler ve süetler

Bu yıl, özellikle kürke doyacağız. Kürk detaylı kazakları, yakaları ve şalları görebileceğimiz gibi, kürk manto ve yeleklere de sıklıkla rastlayacağız. Tabi, gerçek olmayan kürklerden bahsediyoruz. Deri ve süet de, tıpkı kürk gibi sık kullanılacak. Deri kullanımını, daha çok zımba ile birlikte göreceğiz.

Her zaman siyah beyaz

Her yıl en gözde renkler arasında yer alan siyah ve beyaz, bu yıl da yine baş rollerde yer alıyor. Büyük bir farkla: Büyük ve asimetrik desenlerle. Farklı ve oldukça göz yanıltıcı desenli kumaşlara tanıklık edeceğiz.

Sakın yanılmayın! Bu yıl çok renkli geçecek aynı zamanda. Özellikle çiçek desenli kumaşlar ile bu kumaşlarla dikilmiş elbise ve ceketler, birlikte kullanılacak. Bu yıl her şeyin aynı renk olması da moda olacak gibi gözüküyor.

Aksesuarlarda da abartı var

Geçen yıla oranla bu yıl kemerler oldukça kalın. Kemerlerde çiçek, burgu gibi detaylar bulunuyor ve büyük toka modası geri döndü.

Dirseğe kadar eldivene sık rastlayacağız.

Kıyafetlerdeki metal detaylar daha da irileşiyor.

Toka takmayı sevenlere de müjde! Her renk ve her çeşit toka, artık moda.

Asaletten vazgeçmem diyenlere

Her zaman asaletin bir simgesi sayılan kadifeler, yine gözde. Kadifenin yanı sıra, son birkaç yıldır modası geçmeyen dantel, birçok vitrini süsleyecek görünüyor.

Peki mücevher modası?

Mücevher modası da artık tekstile ayak uydurmaya başladı. Renk kombinasyonlarının bol olduğu yepyeni koleksiyonlar, bizleri bekliyor. 

Bu yıl çiçek modasından çıkan pırlanta takılar, birçok markanın koleksiyonlarına girdi bile.

Broş modası geri döndü. Pırlanta, zümrüt, yakut gibi birçok değerli taştan oluşan broşlar, oldukça revaçta. İster ufak ebatlarda isterseniz çok büyük parçalar seçin... hepsi moda.

İnci kullanılmış her mücevher moda. Pırlanta ve inci kullanılarak tasarlanmış bir yüzük de olur, sadece inci bir kolye de... yeter ki içinde inci olsun.

Geometrik şekil ve desen modası, mücevhere de yansıyor.

Rose altın kullanımı en başta yer alırken, onu sırasıyla; beyaz ve yeşil altın takip ediyor.

Küpe kullanımında ise moda; tek ve iri küpeler... Geçen sene başlayan bu akım, bu yıl da tüm hızıyla devam edecek.

Kısacası; renkli, geometrik şekilli ya da desenli, iri ve gösterişli pırlanta ve mücevher kullanmak, bu yıl çok moda. Ayrıca toka modası için de, mücevher firmaları çalışmalarını sunmaya başladı bile...

Modaya uygun bir mücevher modeli arıyorsanız; www.robertopirlanta.com ziyaret etmenizi öneririz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.