Pırlanta Şekilleri Nelerdir?

13-03-2018 02:55
Pırlanta Şekilleri Nelerdir?
Şekil, pırlanta seçimi için önemli bir rol oynar. Yazımızda size pırlantaların ayırt edici özelliklerinden birisi olan şekilleri anlatacağız :

Yuvarlak Kesim (Round)
Küpelerde , kolye ve nişan yüzüklerinde sıklıkla kullanılan yuvarlak kesim; pırlanta için en popüler şekillerden biridir. Yuvarlak kesim bir pırlanta zekice kesildiğinde, kesim açıları parıltı ve parlaklığı artırmaya yardımcı olur.

Kare Kesim (Princess)
Modern ve klasik bir görünüm için, daha büyük bir pırlanta illüzyonu yaratan ve oldukça dinamik olan kare kesim; nişan yüzüklerinde tercih edilen bir seçimdir. Kare kesim bir pırlanta tercih ediyorsanız, tüm kenarların paralel olduğundan ve mücevherinizin pırlantanın tüm köşelerini koruduğundan emin olun.

Dikdörtgen Kesim (Emerald)
Dikdörtgen kesimler; yastık, baget gibi farklı modellerden oluşur. Özellikle aşer ve yastık kesimleri, 1900'lerin başından itibaren popülaritesini artırmıştır ve klasik takıları tercih edenler için ideal hale gelmiştir.

Sekizgen Kesim
Zümrüt kesimli ve sekizgen şeklinde olan bu pırlantalarda, dikdörtgen tabla ve basamaklar; aynaya benzer bir görünüm verir; bu yüzden bu model için berraklık oldukça önemli bir kalite göstergesidir.

Oval Kesim
Oval şekilli pırlantalar; ünlü Koh-i Noor ile 1304 yıllarına kadar uzanan, oldukça eski bir tarihe sahiptir. Giderek tekrar popülerleşen bu model, parmağınızın daha uzun ve daha ince görünmesini sağlar.  Yuvarlak pırlantalarda olduğu gibi, oval kesim pırlantalar da parıltıyı ve parlaklığı oldukça güzel yansıtır.

Markiz Kesim (Marquise)
Kral Louis XV'in eşi Madame de Pampadour'a armağan ettiği bir ünvan olan Marquisse'den ismini alan bu şekil; pırlantanın büyüklüğünde, sanki daha büyükmüş gibi bir yanılsama yaratır. Markiz şeklinde bir pırlanta almayı düşünüyorsanız, simetriye dikkat edin. En ufak bir fark bile pırlantanın dengesiz görünmesine neden olacaktır.

Damla Kesim (Pear)
Bir gözyaşı damlasına benzeyen bu şekil, yuvarlak kesimle zarafeti birleştirir. Çekici bir taslak oluşturan bu modelde, simetri şeklin olmazsa olmazıdır.

Kalp Kesim (Heart)
Bu romantik şeklin henüz çok yaygın olmaması, bu modeli oldukça özel yapmıştır. Kalp şeklindeki pırlantalar, simetrik iki yarıya sahip olmalıdır. Özellikle sevgililer günü için mükemmel bir seçimdir.

Üçgen Kesim
Eşsiz ve maceracı bir seçenek olan üçgen kesim pırlantaların çoğu, trilyon veya trilliant kesim olarak da adlandırılan parlak stilde kesilir. Sekizgen kesimde olduğu gibi , berraklığın oldukça önemli olduğu bir kesim modelidir.

Pırlanta şekillerini incelemek isterseniz, buradan infografiğimize de gözatabilirsiniz:



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.